SMS-lån

SMS-lån är ett relativt nytt fenomen som gör det möjligt för dig att låna pengar direkt i mobilen. Med SMS-lån kan du smidigt låna allt mellan 500kr till 14 000kr och betala tillbaka månaden efter. Vissa aktörer tillåter även delbetalning på tre månader. Som namnet antyder så sköts allt via mobilen så du behöver alltså inte ha en dator tillgänglig för att låna pengar.

SMS-lån är ett väldebatterat ämne och det finns både för- och nackdelar med dessa typer av lån. För någon som behöver pengar snabbt och som vet med sig kunna betala månaden efter är detta ett väldigt smidigt sätt att lösa en krånglig situation. Men för någon som har det väldigt tung ekonomiskt kan SMS-lån bidra till ännu mer problem. Detta då det finns många aktörer och låna av vilket gör det lätt att låna men kanske svårare att betala tillbaks. Dessutom är det ofta väldigt höga räntor på dessa typer av lån vilket du bör tänka på innan du tar ett SMS-lån.

Pengos

Pengos är en välkänd aktör på den svenska lånemarknaden. Pengos erbjuder SMS-lån till personer som är 18 år och klarar en kreditprövning. Hos Pengos behöver inte en betalningsanmärkning betyda ett nekat lån. Här prövar man alla ansökningar individuellt vilket ger alla en chans att få lån. Första lånet hos denna långivare har 0% ränta och ansökan är gratis. Du kan ansöka om lån hos Pengos via mobilApp, web och sms. Du kan låna belopp mellan 500kr och 10 000kr och väljer själv i vilken takt du betalar tillbaks lånet. Beroende på om du lånat tidigare kan du sätta en lånetid på 15 till 90 dagar. Pengarna du lånar kommer in på ditt konto samma dag.

Besök långivare!

Expresskredit

Hos Expresskredit har man hjälpt svenskarna med smålån ända sedan 2007. Hos denna långivare kan du ta SMS-lån från 500kr upp till 8000kr med 30, 60 och 90 dagars återbetalningstid. Betalningsanmärkning är inget som behöver innebära att du får ett avslag när du ansökar om SMS-lån hos Expresskredit. Däremot måste du vara myndig, svensk medborgare och ha en taxerad inkomst på minst 50 000kr. Som ny kund kan du låna mellan 500kr till 2000kr men redan vid andra lånet har du möjlighet att välja ett större belopp. Att ansöka om lån hos Expresskredit är gratis men det tillkommer ränta och avgifter på själva lånet. Du ansöker om lån via antingen web (funkar såklart även i mobilen) eller telefon. När du tar lån hos denna aktör så identifierar du dig antingen via bankinloggning, ID-kopia eller bekräftelsebrev.

Besök långivare!

Såhär går det till:

1. Välj långivare

Steg ett är att hitta en lämplig långivare. Du får tips på sådana här till vänster på Betalamobilt.nu. När du hittat en långivare som du tycker är lämplig så rekommenderar vi dig att läsa igenom alla villkor så du vet precis vad du ger dig in i.

2. Välj belopp

När du valt lämplig långivare så måste du bestämma dig för vilket belopp du vill låna. Hos vissa aktörer kan du här även välja hur lång återbetalningstid du vill ha. Är det första gången du lånar så kan det finnas gränser hur mycket du får låna.

3. Skicka ansökan

Nu är det dags att skicka din ansökan. Vill du sköta precis allt via mobilen så gör du en så kallad Sms-ansökan. Det finns instruktioner om detta hos alla långivare. Det handlar om att du ska skicka ett sms med önskat lånebelopp samt en del uppgifter om dig själv. Men det finns även möjlighet att ansöka både via web och telefon. Via webben räcker det att fyller i ett formulär och sedan accepterar lånet via sms.

4. Pengarna utbetalas

När du fullföljt alla instruktioner så sätts pengarna in på ditt konto. Hur snabbt detta går beror ofta på vilken bank du har. Hos en del aktörer går det på någon timme medan du kan få vänta till nästa dag hos andra.