Att resa med SMS-biljett

Nästintill varje dag får vi mail från er besökare med frågor som rör SMS-biljetter. Detta ser vi som ett tecken på att olika reseaktörer inte tillhandahåller tillräcklig information till sina resenärer. Eftersom Betalamobilt.nu är en fristående informationssida om mobilbetalning så är vi inte knutna till ett visst resebolag eller ett visst betalningssystem. Därför kan det ibland vara svårt att ge er svar på specifika frågor rörande en viss aktör. Därmed gör vi såklart allt för att vägleda er i strävan att få era frågor besvarade. Vi vill även tipsa om vår guide för sms-biljett där vi går igenom de aktörer som tillhandahåller biljetter via mobilen. Där kan du bland annat läsa mer om SJ, SL, Skånetrafiken och Västtrafik. Om du inte får svar på din fråga där så rekommenderar vi dig att besöka den aktuella aktören. Ofta finns det bra beskrivningar på hur du går tillväga när du löser en så kallad SMS-biljett.

Förändringar hos Skånetrafiken
Hos Skånetrafiken har det skett vissa förändringar när det gäller köp av SMS-biljett. Det är fortfarande samma koder som gäller men betalningen hanteras numera via klarna. Detta innebär att du beställer din SMS-biljett som vanligt men att du nu får två val när det gäller att betala. Antingen tar du emot en faktura från Klarna men då tillkommer en fakturaavgift på 9kr i månaden. Vill du slippa denna avgift så kan du koppla ditt betalkort vilket både är gratis och betydligt smidigare.

Att köpa SMS-biljett
För att köpa en sms-biljett hos Skånetrafiken skriver du först ett sms med information om vilken stad du reser i (De två första bokstäverna) samt om du vill ha vuxen(V), barn(B) eller duo(D) biljett. Således blir en Duobiljett i Helsingborg följande kod: "HED". Därefter skickar du ditt sms till Skånetrafikensnummer som är 0701422222. Du kommer sedan få din biljett på sms. Denna biljett visar du upp för biljettkontrollanten. Är det första gången du beställer biljett så får du instruktioner i ett sms hur du går tillväga.

Biljett i mobilen hos Västtrafik
Om du reser i Göteborg så har Västtrafik nu gjort det väldigt smidigt för dig att köpa biljett med mobilen. Du som är van resenär vet säkert att Västtrafik har en egen App som heter Reseplaneraren där du kan planera din resa på ett smidigt sätt. Numera kan du även köpa din sms-biljett direkt i denna appen. Men du kan även ladda ner Västtrafiks andra App "Köp sms-biljett". Att köpa sms-biljett gör att du slipper hålla reda på kvitton och resekort. Var bara noga med att inte radera sms'et du får när du köpt din biljett!