Skicka pengar med mobilen i sommar!

Då var sommaren äntligen här och vi byter trista hemmakvällar mot utomhusaktivitet och ständig rörelse. Självklart vill man ha alla möjligheter med sig när man ligger på stranden, spelar brännboll eller firar sin ledighet i sommarhuset. Det finns många mobila lösningar för dig som inte vill släpa med dig dator och bankdosa överallt. Nu går det att sköta den mesta av ekonomin direkt i mobilen tack vare smarta lösningar som utvecklats de senaste åren. Själva hör vi fler och fler prata om att de "Swishar" och för ett otränat öra kan detta vara ett begrepp som förefaller sig handla om nonsens. Men att "Swisha" betyder faktiskt att föra över pengar till någon annan via mobilen. En del av er kanske känner igen detta pågrund av vissa reklamfilmer som rullat på tv'n den senaste tiden.

Swish kan användas både av privatpersoner och företag och fungerar mellan de flesta svenska storbanker. För att komma igång att använda swish och aktivera tjänsten behöver du inledningsvis dator, mobil och en säkerhetslösning för din bank så som Bank-ID. När tjänsten väl är igång räcker det dock med mobilen för att kunna föra över pengar till dina vänner. Både Bank-ID och Swish hittar du i App Store och Android market. Aktiveringen gör du via din internetbank.

När allt är aktiverat och klart så kan du enkelt skicka pengar till andra som är anslutna till Swish. Du behöver heller inga kontonummer utan använder dig av mottagarens telefonnummer för att skicka pengar. Telefonnumret är kopplat till ett swishkonto som i sig är kopplat till användarens bankkonto. Därmed behöver du aldrig lämna ut några känsliga uppgifter när du ska ta emot eller skicka pengar via Swish. Du kan läsa mer om tjänsten på https://www.getswish.se/ där det även finns introduktionsfilmer som gör det lättare för dig att förstå hur allt fungerar.