Låna pengar med mobilen

Som ni vet så är nästintill allt möjligt att ordna via mobilen. Tack vare den teknik som de nya "smarta" mobilena har så öppnas nya möjligheter för oss att sköta det mesta direkt i mobilen. Den stora fördelen med detta är att man för det mesta har telefonen med sig och då kan sköta allt på resande fot. Många företag har hängt med i den mobila utvecklingen och erbjuder sina kunder alltifrån att köpa biljetter, ta hand om bankärenden samt skicka pengar till varandra. En annan marknad som växt sig stor är den mobila lånemarknaden. Nu för tiden är det möjligt att ta ett snabblån med mobilen som enda tillbehör.

Hos Meddelandelån kan du låna upp till 10 000kr direkt i mobilen. Att låna genom mobilen är enkelt då du bara skickar iväg ett sms till låneföretaget och sedan får svar direkt på skärmen. Du godkänner avtalen genom att svara OK på det SMS du får tillbaks. Första gången du tar ett meddelandelån så kan det hända att kundtjänsten ringer upp dig för att kontrollera dina uppgifter. Detta är en ren och skär säkerhetsåtgärd då många annars skulle missbruka denna typ av tjänst.

Hur är det då med utbetalningarna? De flesta mobila låneföretag betalar ut lånet samma dag som du tar det. Tar du ett lån efter klockan 12:00 så kan det dock hända att du får vänta tills nästa dag. Utbetalningar varierar även lite beroende på vilken bank du har.

Det finns både för- och nackdelar med att ta ett SMS-lån. Fördelarna är att du kan lösa tillfälliga skulder snabbt och lätt. Nackdelarna är att det är rätt höga avgifter på dessa typer av lån med tanke på hur låga belopp man ändå lånar. Vet du att du inte har råd att betala tillbaka ett lån så är det bättre att låta bli att ta ett. Har du däremot hamnat i en tillfällig ekonomisk knipa så är detta en bra tjänst att utnyttja.